Period trudnoće je period promjena, kako u tijelu, tako i na samoj koži. Na koži se mogu pojaviti strije, pigmentacije, akne, popucali kapilari, te ona može postati izuzetno osjetljiva ili izuzetno suva.

Na koži se mogu pojaviti strije, pigmentacije, akne, popucali kapilari, ali i koža može postati izuzetno osjetljiva ili suva.

Hormonske promjene, koje se dešavaju u ovom osjetljivom periodu žene, imaju veliki uticaj na kožu.

Dobra vijest je, što se većina ovih promjena, koje se dešavaju tokom trudnoće, vraća na staro stanje nakon porođaja.

Neke od promjena, kao što su strije i pigmentacije, mogu biti nasljednog karaktera. To znači da, ukoliko ih je vaša majka dobila u trudnoći, velika je vjerovatnoća da ćete ih imati i vi.

Do pojave strija u trudnoći najčešće dolazi u predjelu stomaka i grudi. Sa odmicanjem trudnoće, stomak postaje veći, a koža se rasteže. Istovremeno, hormonske promjene koje se dešavaju u trudnoći uzrokuju disbalans proteina, pa koža postaje tanka i osjetljiva.

Kako bi se spriječio nastanak strija, veoma je važna ispravna njega kože. Iako promjene na stomaku i grudima nisu vidljive, od samog početka trudnoće je potrebna ispravna njega kože na tim dijelovima tijela. Na taj način se obezbjeđuje dovoljna količina vlage, te koža zadržava elastičnost.

Mystery je za vas kreirao Body butter sa velikim procentom shea buttera, koji će biti vaš saveznik u trudnoći. Svakodnevna njega stomaka, ali i cijelog tijela Mystery body butterom će vašu kožu opskrbiti potrebnim sastojcima, a vaši trudnički dani će teći bez zatezanja kože, i, što je najvažnije, bez pojave strija. Pri tome bogata kombinacija baznih ulja će nahraniti vašu kožu i sačuvati njenu elastičnost.