U zimskom periodu zbog  niske temperature, vjetra i suvog vazduha često je pojačano isušivanje kože.  Često se javlja osećaj neprijatne zategnutosti kože. Stoga je vrlo bitno više puta dnevno na kožu, naročito na lice i usne, nanositi  proizvode koji će spriječiti ove pojave.

Zimski vjetrovi izuzetno isušuju i oštećuju kožu. Rezultat svega je suva, gruba koža podložna svrabu, iritaciji, nastanku ekcema. Oštećenju  kože tokom zime doprinosi i grijanje u prostorijama sa suvim i toplim vazduhom.

Zimski period pogoršava već postojeća hronična oboljenja kože kao što su atopijski i seboroični dermatitis, ekcem ili psorijaza. Crvenilo i prošireni kapilari na licu postaju izrazitiji zbog naglih prelazaka iz hladne okoline u tople prostorije.

Nephodno je koži nadoknaditi vlažnost koju je izgubila, korišćenjem krema koje nisu samo na bazi hidrantnih supstanci već i na bazi ulja. Masnoće u kremama prave film na našoj koži i ne dozvoljavaju odavanje vode. Kreme koje koristimo treba da sadrže masne kiseline i druge materije koje imaju veći kapacitet vezivanja vode. Preporučuje se nanositi kreme više puta u toku dana a obavezno nakon pranja lica, tuširanja, kao i prije izlaska na hladnoću.

Naša preporuka za njegu lica su MYSTERY kreme za normalnu, masnu, suvu i zrelu kožu, te anti – age krema jer naši prizvodi zdravo i prirodno čuvaju i ističu ono najljepše na vama.

Njega usana

Usne su izuzetno osetljive na zimskom i hladnom vremenu, lako se suše i pucaju. Preporučuje se korišćenje balzama za usne više puta u toku dana, čim se pojavi osećaj suvoće. Uveče prije spavanja poželjno je namazat  usne, da bi se održala njihova vlažnost i nježnost.

Naša preporuka za sprečavanje pucanja i isušivanja usana je MYSTERY balzam za usne koji će vam pomoći da zaštitite vaše usne od hladnoće i vjetra, te istaknuti vaš osmijeh koji plijeni pažnju.