U današnje doba, kada su vam pri ruci mnogi preparati različitih sastava, namjena i mirisa teško je odlučiti se za onaj pravi, koji će vam pomoći da se osjećate njegovano, svježe, zdravo….

Zašto smo se mi odlučili za prirodnu kozmetiku?

Kao diplomirani inženjer farmaceutske tehnologije, dugo sam tragala za uzrokom pojave ekcema kod moje jednogodišnje kćerke. Jedan od bitnih uzročnika pojave ovog oboljenja su bile mnogobrojne dječije kupke koje sam probala da bih joj pomogla. Prvi Mystery sapun je nastao baš iz potrebe da se riješimo svraba, perutanja, osipa i crvenila koje je postojalo na njenoj koži. I tako nastade i ime Mystery…. Bili smo baš iznenađeni fantastičnim, misterioznim poboljšanjem njenog stanja kada smo izbacili svu tu industrijsku kozmetiku iz upotrebe i prešli na ručno rađene proizvode koje sam sama pravila posebno za nju…

Danas imamo razvijenu paletu proizvoda i dovoljno želje i kreativnosti da i dalje istražujemo i razvijamo se. Svaki proizvod koji nastane u našoj radionici, spoj je tradicionalnog i modernog. Tradicionalnim recepturama, obogaćenim duhom modernog doba, kreirana je jedna priča za sve one koji su postali svjesni problema koje nam donosi sadašnjica.

Par riječi o prirodnoj kozmetici…..

Prirodna kozmetika izrađuje se od biljnih i eteričnih ulja koja prolaze kroz površinski sloj kože, upijaju se u kožu i hrane je, te od različitih hidrolata koji doprinose izuzetnoj hidrataciji vaše kože.

Prilikom izrade prirodne kozmetike veoma je važno koristiti najkvalitetnija hladno cijeđena biljna i eterična ulja.

Mi u svojoj proizvodnji koristimo samo najkvalitetnije, pažljivo birane sirovine kako bismo postigli maksimalno pozitivno dejstvo na kožu, nahranili je i hidrirali pomoću visoko kvalitetnih biljnih i eteričnih ulja i hidrolata, bez silikona, parabena i drugih hemijskih jedinjenja sintetisanih u laboratoriji.

Mystery kozmetika….. prirodno….. bez kompromisa!