SUVA KOŽA često stvara osjećati zategnutosti i perutanja. Najčešće ima uske i zatvorene pore te je ponekad čak i hrapava na dodir. Ovakvi osjećaji se intenziviraju u jesen i počinju stvarati svakodnevne probleme sa kožom, hronični stres i netrpeljivost prema sopstvenoj koži.

Da bismo umanjili neprijatne osjećaje i lakše se nosili sa kožom sklonom perutanju i crvenilu potrebno je prihvatiti činjenicu da suva koža zahtijeva svakodnevnu njegu i pažnju. Ukoliko joj poklonimo dovoljno pažnje ona će nam uzvratiti na pravi način.

Dakle, ukoliko obezbijedimo svojoj koži dovoljnu količinu hidratacije i njege i rezultati će ubrzo biti vidljivi.

Kako pripremiti suvu kožu za noć u par jednostavnih koraka?

Nikada ne idite na spavanje sa šminkom na licu. Obzirom da je suva koža istanjena, često i osjetljiva za uklanjanje šminke nemojte koristiti vlažne maramice, te izbjegavajte i agresivne gelove za umivanje koji sadrže sulfate. Svakako je najbolje koristiti blage losione i mlijeka za skidanje šminke koja će prilikom uklanjanja šminke istovremeno njegovati kožu umjesto da je iritiraju.

Nakon uklanjanja šminke umijte lice i blagim tapkanjem peškirom ga posušite.

Suva koža je često i dehidrirana, tako da bi tonik za lice trebao biti važan korak svakodnevne rutine.

Nakon što ste lice posušili raspršite tonik po licu i sačekajte da se upije. Kada se tonik upio na lice nanesite kremu.

Za noćnu rutinu njege formulisali smo noćnu kremu sa niacinamidom koja će zahvaljujući bogatom sastavu vitamina i fitonutiritijenata obezbijediti koži dovoljnu kočinu hranljivih materija koje joj trebaju, naročito u jesenjem i zimskom periodu. Koncentracija vitamina B3 u samoj kremi je izuzetno visoka tako da ukoliko izostavite nanošenje seruma prije same kreme vaša koža to neće ni osjetiti.

Važno je da budete dosledni i nanosite kremu svako veče na lice. Time joj obezbijeđujete dovoljnu količinu njege i zaštite.

Dubravka Aničić