Celulit je degenerativna promjena ćelija potkožnog masnog tkiva koja koži daje ružan izgled narandžine kore.

Celulit nastaje zbog niza razloga. Neki od njih su slabost vezivnog tkiva, poremećaj cirkulacije, fizička neaktivnosti, nepravilna ishrana, stres, pušenje. Najčešće i najviše se javlja na koži bedara, stražnjice, oko koljena, trbuha i skočnih zglobova. Mnogi se stručnjaci slažu da ključ uspješne borbe protiv celulita, zapravo leži u zdravom načinu života.

U tekstu donosimo nekoliko praktičnih savjeta i MYSTERY ANTICELULIT SET za kvalitetnu borbu protiv celulita.

Ručne anticelulit masaže sa MYSTERY ANTICELULIT SETOM su pokazale savršene rezultate.

Ovo je set koji je prošle godine imao svoju listu čekanja te samim tim zauzeo jedno od vodećih mjesta u po broju proizvedenih komada.

U kozmetičkim salonima se koristi uglavnom ulje od bršljena a kod kuće možete obaviti svoju samomasažu pomoću MYSTERY ANTICELULIT SETA prilikom tuširanja.

Prilikom tuširanja koristite SAPUN MAK I LAVANDA i zrnca maka će pospješiti cirkulaciju i pomoći pri otklanjanju mrtvih ćelija kože.

Nakon tuširanja masažnim kružnim pokretima nanesite MYSTERY ANTICELULIT ULJE koje podstiče cirkulaciju i zahvaljujući dejstvu eteričnih ulja pomaže izlučivanje toksina iz tijela i smanjuje efekat pomorandžine kore na koži.
U daljem tekstu donosimo još nekoliko praktičnih savjeta za kvalitetnu borbu protiv celulita.

  1. Pravilna, zdrava ishranabi trebala da bude polazna tačka. U ovoj borbi je izuzetno bitno da izbjegnete svakodnevni unos slatkiše, grickalice i gaziranih sokova. Trebalo bi da izbjegavate i bijeli hljeb i pecivo. Ishrana bi trebalo da vam se zasniva na unošenju što više svežeg voća i povrća, grilovanog mesa i ribe.
  2. Unos vodebi trebao biti 2-3 litre raspoređene tokom dana. Zeleni čaj kao i biljne mješavine specijalizovane za celulit bi mogli biti idealan izbor. Sadrže antioksidante kao i materije koje ubrzavaju metabolizam i cirkulaciju uopšte a dodatna količina vode će pomoći da se štetne materije što prije izbace iz organizma.
  3. Izuzetno bitna stvar u borbi protiv celulita jeste i adekvatna vježba tokom cijele godine a ne samo pred ljeto. Ne trebamo napominjati koliko je vježbanje dobro ne samo za tijelo nego i za um. Mystery izbor u ovom slučaju jeste Atika on-line program. Za žene sa malo slobodnog vremena a željne treninga i zdravog života studio Atika je pravi izbor. Njihove on line programe možete pogledati na http://www.studioatika.com/onlineprogrami/